Waar vind ik 24/7 flexibel en vakbekwaam productiepersoneel?

Verzinkerij West-Brabant weet Laudam al sinds 2003 te vinden

Sinds de start in 1968 is Verzinkerij West-Brabant uitgegroeid tot een absolute specialist voor het thermisch verzinken van metaalconstructies voor een keur aan klanten. “Wij hebben opdrachtgevers uit de civiele en agrarische sector, maar ook de offshore, scheeps-, constructie- en scheepsbouw,” vertelt algemeen directeur Niek van der Kade.

Hij legt het thermisch verzinkproces in simpele stappen uit. “Na de ingangscontrole worden de constructies aan rekken gehangen en gaan ze het beitsbad in. Dit is een bad met een verdunde zoutzuuroplossing waarin de walshuid en/of roest opgelost wordt. Hierna kunnen de werkstukken naar het verzinkbad waar ze in vloeibaar zink van 450°Celcius worden gedompeld. Het zink gaat een reactie aan met het blanke ijzer en zo worden ze duurzaam beschermd tegen roest.”

Tot slot wordt er beoordeeld of het eindproduct voldoet aan alle kwaliteitseisen conform de verzinknorm NEN-EN-ISO 1461.

Bob van der Kade geeft aan waarom Laudam zo goed past bij Verzinkerij West-Brabant: “Het gaat bij ons allebei om klantgericht denken en handelen. Wij hechten sterk aan service en het nakomen van afspraken.” De samenwerking met Laudam gaat ver terug. “De eerste uitzendkrachten werden in 2003 geplaatst,” zegt Niek van der Kade. “Wij hebben een ervaren vaste ploeg en die vullen we flexibel aan met deze uitzendkrachten. Zo lukt het ons korte levertijden te garanderen en spoedorders met voorrang te behandelen. De mensen van Laudam worden vooral ingezet bij het ophangen en afhalen van de constructies en het gereedmaken voor het poedercoaten. Van een communicatieprobleem op de werkvloer is weinig sprake. Het merendeel van de mannen spreekt ook Engels en/of Duits. Bovendien zorgt Laudam er altijd voor dat de werkinstructies naar het Pools vertaald worden.”

“Wij zoeken mensen met een ‘bootwerkersmentaliteit’ en die levert Laudam al jaren.”

Bob van der Kade, adjunct-directeur bij Verzinkerij West-Brabant

Contact

Adres

Kantooradres Vlierwerf 7B 4704 SB Roosendaal

Postbus 1375 4700 BJ Roosendaal

Volg ons

facebook
logo
facebook
logo